Dakonderhoud

Alles wat je in huis hebt staan, wordt droog gehouden en beschermd door het dak. Het is daarom belangrijk om je dak goed te onderhouden. Naast dakrenovaties en -reparaties voert Klus- en Dakdekkersbedrijf ook dakonderhoud uit om de staat van je dak te kunnen controleren. Zo kun je toekomstige problemen voorkomen en eventuele ongemerkte schade herstellen.

Laat regelmatig onderhoud uitvoeren

Het dak is een van de meest kwetsbare gedeeltes van het huis. Stel het onderhoud niet te lang uit. Het dak kan ongemerkt beschadigd raken of verouderen. Veelal heb je niet door dat dakschade ontstaat voor de schade al zodanig vergevorderd is, wat op den duur grote problemen met zich mee kan brengen. Je kunt te maken krijgen met lekkage, houtrot en verstoppingen. Het is daarom belangrijk om het dak regelmatig te laten controleren om te weten of deze aan renovatie of reparatie toe is. Dakonderhoud kan zo de levensduur van je dak verlengen. 

Ongeziene dakproblemen

Een van de grootste problemen die in het dak kan ontstaan, is lekkage. Wanneer lekkage vergevorderd is, kan het veel schade aan je huis en inboedel veroorzaken. Ook voor het zover is, kan lekkage al schade veroorzaken, zelfs zonder dat je het merkt. Vocht kan eerst doorsijpelen in isolatiemateriaal en omliggend materiaal zoals een onderliggende houten constructie, waar het houtrot kan veroorzaken. Ondanks dat de lekkage later pas zichtbaar wordt aan het plafond, kan het dus al veel schade veroorzaakt hebben. Ook kan dakbedekking door weer en wind of door stormschade aangetast zijn waardoor je huis zelf schade op kan lopen. Wacht daarom niet tot er problemen ontstaan en plan periodiek dakonderhoud in!

Professionele periodieke dakonderhoud

Wanneer je op zoek bent naar een dakbedekker die jouw dak kan inspecteren, onderhouden en eventueel repareren, ben je bij Klus- en Dakdekkersbedrijf N. van Drie aan het goede adres. Jaren aan ervaring in dakbedekking maken dat problemen of toekomstige risico's aan het dak niet ongezien blijven. Je kunt er dus op vertrouwen dat de onderhoudsbeurt professioneel en volledig uitgevoerd wordt. Op basis van de onderhoudsbeurt wordt je geïnformeerd over mogelijke vervolg werkzaamheden, zoals reparaties en renovaties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Wij voeren dakonderhoud uit in Utrecht en omstreken, waaronder Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Almere, Zeist, Soest en Soesterberg. Neem contact op, we komen graag langs!

Contact

Fokkerstraat 10,
3769XP
Soesterberg

info@dakdekkernvandrie.nl